4 perc olvasás

Nem csak az iskolában segít

szept 2021
Nemcsak a szakmai, hanem személyes fejlődésében is segítette Jinant a KUMON.

Nemcsak a szakmai, hanem személyes fejlődésében is segítette Jinant a KUMON.

Önbizalom, felfogóképesség, nyitottság a kihívásokkal szemben, fejszámolás és logikus gondolkodás képessége - mindez egy év leforgása alatt fejlődött ki. 
 
Brüsszel-Auderghem-i KUMON-központ nemrég kapott egy japán képeslapot rejtő borítékot. A lapon kívül volt még benne egy fotó is Jinanról, amint éppen egy japán KUMON-központ előtt pózol büszkén. Japánban éppen autóban ült a szüleivel, amikor egyszer csak hirtelen azt kiállta, hogy „Álljunk meg!” - meséli az édesanyja. „Nagyon örült neki, hogy úgy tűnik, Japánban is sok gyerek tanul a KUMON-nal, mint ő!” Több tucat KUMON-központ előtt haladt el a család, és Jinan meg akarta örökíteni az egyiket.
 
„Jinan egyértelműen büszke rá, amit csinál” - véli Junko Hisatsune a brüsszeli tanulóközpont vezetője. „A születi azért jöttek el hozzánk, mert Jinan túl sokat videojátékozott és nem volt türelme, nem tudott a tanulásra koncentrálni. Kimondhatatlanul nehezére esett hosszabb ideig a feladatnál maradni. Aztán nagy előrelépéseket tett a tanulóközpontunkban: Önbizalom, felfogóképesség, nyitottság a kihívásokkal szemben, fejszámolás és logikus gondolkodás képessége - mindez egy év leforgása alatt fejlődött ki.”
 
Részletesebben is megkérdeztük Jinan szüleit a fiú sikeréről. „Körül-belül hat hónapba telt, mire meglátszódott a különbség” - emlékszik vissza az édesanyja. „Nemcsak matematikából javult, hanem önállóbb is lett, és kitartóbbá vált. Otthon meg tudja szervezni a saját dolgát anélkül, hogy nekünk bele kéne szólnunk vagy emlékeztetnünk kéne rá, magának osztja be az idejét. Nekem nem csak a szakmai tudás a lényeg, hanem fontosabbnak tartom a KUMON-módszert magát, amely szerintünk változást hozott nála.
 
Az iskolában nem csak matekból lettek jobbak Jinan eredményei, hanem más tárgyakból is. „A tanárok is észreveszik a változást” - véli az édesapja. „Az önbizalom és a fegyelmezettség, amit a KUMON által megszerzett, valószínűleg segítették a többi tantárgyban is.”
 
És mit mond Jinan? „A KUMON-nál megtanult módszert az iskolában is alkalmazom!”
 
„Egész életében hasznát fogja venni” - örül Jinan édesanyja. „Junko, a központ vezetője mindannyiunknak segített. Annak a pozitív hozzáállásnak, amivel ő gyerekünkhöz fordult, annak köszönhető, hogy a fiunk megváltozott.”