A központról

Ingyenes regisztráció lehetőség van online órákon való részvételre A KUMON CONNECT elérhető
2019. szeptemberében nyitottuk meg az első budapesti KUMON központot. Azóta megközelítőleg 300 családdal dolgoztunk együtt. Jelenleg 80 családdal állunk kapcsolatban. Diákjaink 30%-a az évfolyamukat megelőzve fél, két vagy három évvel magasabb tananyaggal foglalkoznak. Szorgalmukat minden évben kétszer díjazza a KUMON Japán központ. 

A családok a következők miatt keresnek fel minket:

- Középsős és nagycsoportos korban az iskolára való felkészülés miatt. A kicsik megkapják azt a lehetőséget és időt, hogy megtanulják a számokat olvasni, kialakuljon számfogalmuk, biztosan felismerjék a számokat, megteszik az első lépéseket az összeadás és kivonás témakörében. 

- Azok az alsós és felsős diákok, akik már érzik a korábbi évek kisebb vagy nagyobb hiányosságait, melyek a jelenlegi továbbhaladásukat akadályozza.

- A központi felvételi előtt 1-2 évvel azért keresnek fel minket a családok, hogy gyermekük pontosan és gyorsan tudjon számolni (nem lehet számológépet használni a felvételin). Az a visszajelzést kapjuk folyamatosan,  hogy a "kumonozó" diákjaink 5-20 perccel hamarabb tudták befejezni a felvételit és így plusz idejük jutott az ellenőrzésre.

- Mindig nagyon örülünk azoknak a tehetséges gyerekeknek is, akiknek az iskolai matek óra már nem jelent kihívást. Ők a KUMON programmal szárnyakat kapnak.

A programok arról a szintről indulnak, ahol a diákok tudása még pontos, biztos és válaszadásuk gyors. Mindenki egyéni tanrend szerint tanul, saját ütemében. Ezt a lehetőséget az iskola nem tudja biztosítani. 

A konkrét matematika és angol tudáson kívül sok egyéb készségük is fejlődik a diákoknak a napi munka során. Gondolkodásra tanít, önellenőrzésre sarkall és lendületes feladatmegoldást erdményez.

2024 elején átköltöztünk a Rózsadomb Center Bevásárlóközpontba. Célunk az volt, hogy könnyebb parkolási lehetőséget biztosítsunk a családoknak, illetve amíg a gyerekek tanulnak, addig a szülők kihasználhatják a üzletközpont nyújtotta szolgáltatásokat.

Fizetés Euróban:
havidíj: 125 Euros (vagy a napi MNB átfolyamon átszámítva forintra)
regisztrációs díj: 30 Euros (vagy a napi MNB átfolyamon átszámítva forintra)
 
Ez az oktatási oktatási központ kínálja a KUMON CONNECT-et (tudjon meg többet).

Az oktatóról

Orsolya Kamrás
Ötödik éve dolgozom, mint KUMON oktató. A program létezésére egy szülő hívta fel a figyelmem. Az oktatói képzésen egyre tisztábban láttam azokat az előnyöket, melyeket a tanító néniként állandó megoldhatatlan kihívásnak éreztem. A gyerekek eltérő fejlődésére gondolok. Minden diákomnak szerettem volna megadni azt az időt, melyre szüksége lenne egy-egy tananyag elsajátításához. Sajnos ez csak részben sikerült megvalósítani a tanmenet szorításában. 

A KUMON program az egyetlen olyan iskolai oktatást kiegészítő program, mely a diákoknak megadja azt a lehetőséget, hogy saját egyéni tempójukban haladjanak valamint arról a szintről kezdjenek el a feladatlapokkal dolgozni, ahol még nincs hiányosság a tudásukban és a feladatmegoldásuk gyors. A KUMON program segítségével most már mindenkinek biztosítani tudom, hogy annyi időt töltsön egy-egy anyagrésznél, amennyire neki szüksége van. Ez a tudat nagyon felszabadító mind a szülőknek, mind a gyerekeknek. 

Többször tapasztaltam, hogy 1-2 hónapig "toporogtunk egy helyben", majd szinte villámgyorsan megértette a tananyagot és onnantól kezdve szárnyakat kapva, csillogó szemmel folytatta a munkát. 

A legnehezebb feladat számomra az volt, hogy ne akarjam elmagyarázni a feladatot. A KUMON felfogás szerint figyelem a gyermeket munka közben és próbálom megérteni, hogy Ő hogyan gondolkodik. Ha elakad, kérdésekkel segítem addig, amíg rá nem jön a saját megoldási stratégiájára. Nem kényszerítem rá, hogy megértse az én gondolkodásomat, hanem abban erősítem meg, amiben és ahogyan Ő dolgozik a legjobban, leggyorsabban. Mindezen felül nem én vagyok a tudás őrzője, hanem átengedem neki az érzést, hogy átélhesse, hogy "WOW, én jöttem rá a megoldásra egyedül!" Ezzel az önbizalmát is erősítem és a következő kihívást jelentő feladatnak is bátrabban fog neki, bízni fog önmagában ahelyett, hogy segítséget kérjen vagy rögtön feladja a próbálkozást.
Nagyon sokszor átéltem már a fentieket és mára elkötelezett oktatóvá váltam, aki hiszi, hogy a KUMON program egyedülálló a világon.

Nyitvatatásunk

Hétfő
14:00 - 18:00
Kedd
14:00 - 18:00
Szerda
Zárva
Csütörtök
14:00 - 18:00
Péntek
Zárva
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

Meddig tart egy tanóra?

A gyakorlási idő naponta körülbelül 30 perc lehet. Ez függ a diák életkorától is, és attól is, hogy melyik szinten dolgozik. Felhívjuk figyelmét hogy a nyitvatartási idő változhat a jelenlegi kormányzati korlátozások miatt.

Árképzés

Regisztrációs díj
Ft 30 Egyszeri díj
Mennyibe kerül a regisztrációs díj?
KUMON programhoz való csatlakozás feltétele egy egyszeri regisztrációs díj megfizetése
Tantárgyanként
Ft 125 Havonta


A gyermeke kap még további feladatokat, melyekkel tud otthon foglalkozni.


Normál esetben heti két nap jár a gyermeke a tanulóközpontba.
Kérjük, érdeklődjön az instruktornál, hogy vállal-e most online segítségnyújtást.

Ingyenes próbaverziónk előnyei

Tudja meg, mire képes gyermeke
Hét nap a napi KUMON ingyenes kipróbálására
Kapjon személyre szabott tanulmányi tervet
Hosszú távú siker

Központ-értékelések

Általános értékelés

5

5 -tól értékelések a Google-on

Bővebb információkért görgesd le

A leggyakrabban feltett kérdések

A KUMON sokkal többet kínál, mint a korrepetálás és sokban különbözik a hagyományos iskolai oktatástól. A konkrét dolgozatokra vagy számonkérésekre való felkészülés helyett a KUMON arra bíztatja a tanulókat, hogy saját maguk tanuljanak, személyre szabott oktatás és gondosan kidolgozott feladatok segítségével.

A matematikai és angol nyelvtudás fejlesztésén kívül minden KUMON tanuló saját maga építi fel független tanulási készségeit és önbizalmát. Ez azt jelenti, hogy a KUMON tanuló nem függ - vagy csak korlátozottan - mások képességeitől és ismereteitől.
A KUMON mindenkinek jó.  Ennek oka oktatási szemléletünk egyéni megközelítése, amely mindig felveti a kérdést: „Mit képes a gyermek pontosan csinálni, és mi lenne a következő lépés?” Elutasítjuk a kategorizálást, legyen az „gyenge” vagy „erős”. A tanulási készségeket nemcsak a megértés mértékén, hanem a folyamatok, a gyermek gondolkodásának és működésének, valamint a tanuláshoz való hozzáállásunknak megfelelően jellemezzük. Ezeken a területeken minden készség megfigyelésre kerül, és a határok fokozatosan eltolódnak.

Egy diagnosztizáló teszt után elkészítünk egy tanulási tervet a gyermek képességeinek fejlesztésére, és függetlenül a programba való belépési szintjétől a KUMON Nemzetközi Standard (a megfelelő évfolyam szintjének nemzetközi közelítése) szintre vezetni. A KUMON-nál a speciális igényű tanulókat ugyanolyan szívesen látjuk, mint a tehetséges gyermekeket, valamint mindenki mást, aki úgy gondolja, hogy többet tud elérni, és teljes potenciálját ki akarja aknázni.
A KUMON egy önálló tanulási program, de minden hallgató folyamatos támogatást kap oktatójától. A gondosan kidolgozott feladatlapok megmutatják a hallgatóknak, hogyan számolják ki maguk a megoldásokat, miközben az oktató szükség esetén segítséget nyújt. A KUMON oktató fő feladata, hogy megfigyelje a tanulókat munka közben, és megtanítsa nekik, hogy észrevegyék az apró kis segítségeket, amik be vannak építve a feladatlapokba. Az oktató segít nekik, hogy hogyan tudják megtalálni a megoldáshoz vezető utat a tananyagban. Megtanulják a feladatok pontos megfigyelését, összehasonlítását, az ismert tudás felhasználását illetve a feladatok próbálgatással való megoldását. Az előfeltétel az, hogy a feladatok soha ne legyenek túl nehezek vagy túl könnyűek.
Két éves kortól vagy afölött. Jelenleg vannak gyerekek, akik még csak két évesek, és olyanok is, akik az egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt állnak. Egyes oktatási központokban már felnőttek és nyugdíjasok is felvételt nyertek készségeik fejlesztésére. A KUMON bármilyen korosztályú gyermeket támogat, képességeitől függetlenül. Minél korábban elkezdik, annál hamarabb megszerezhetik képességeket és élvezhetik az előnyöket. Ha a család készen áll egy hosszú távú tanulási folyamat elindítására, a KUMON készen áll arra, hogy segítsen a cél elérésében.
Globális programként a KUMON nem az iskolai tantervet követi, hanem egész világon kiegészíti a tantervet. A KUMON módszer legfontosabb célja az önálló tanulás készségeinek fejlesztése. Ezek az önálló tanulási készségek támogatják a hallgatók teljesítményét minden tantervben. A KUMON program minden tanulóhoz optimálisan igazodik. Életkorától függetlenül biztosítja, hogy önbizalma és készségei a feladatok megoldása során bővüljenek, fejlődjenek.

Létesítmények

Családi Váróterem
mozgássérülteknek elérhető
iskolaelőkészítő csoport
Tömegközlekedés - Villamos
Parkolás - ingyenes
Parkolás - fizetős
Tömegközlekedés - Busz

Tájékozódás

Tájékozódás

Rózsadomb Center Bevásárlóközpont
Törökvész út 87-91
Budapest
1025

Szállítási mód kiválasztása


Vezetés

Honnan utazik?

Tegyen fel Kamrás Orsolya egy kérdést